6. maj, 2013

B2B fra CORNATOR er medvirkende til fordoblet omsætning for Hummel

For tøjproducenten Hummel har den nye B2B-portal fra CORNATOR været guld værd. Tidligere skulle alting gøres manuelt; at hente tal og lister på disponible varer samt en række administrative opgaver såsom håndtering af fakturaer og kontoudtog blev før ordnet i hånden. Men nu er der nye tider for Hummel, som vurderer, at den nye B2B-portal har betydet en fordobling i omsætning.

Et problem med den tidligere portal var tidsforskellen for de kunder, der har hjemme i en anden tidszone end vores. Det var svært for disse kunder at bestille varer, fordi det skulle passe med hovedkontorets åbningstider i Danmark. Nu kan alle kunder i hele verden bestille varer til enhver tid, uanset geografi og tidszone.

Udover det rent praktiske aspekt i den nye portal, er der naturligvis også en tidsmæssig – og dermed økonomisk – fordel, fortæller Brian Kofoed, der er Business Solution Manager for it-selskabet Thornico IT:

”En formiddag kl. 09.45 tjekkede jeg tilfældigvis oversigten af downloadede PDF’er, og på det tidspunkt var der allerede blevet hentet over 30 fakturaer, kreditnotaer, kontoudtog og lignende. En handling, som vores medarbejdere selv skulle have håndteret manuelt.”

Også tiden, der bruges til prognoser og forecasts er blevet betydelig mindre nu med den nye B2B-portal. Før kunne Hummel bruge op til 3-4 timer om dagen på interne salgsmøder for at få overblik over og styr på alle tal og informationer.

”Men det er fortid nu. De mange timer er nu kogt ned til en enkelt time, hvor resultatet er et Excel-ark udlæst direkte fra systemet. Det er indlysende, hvor meget det betyder, at vi kan bruge de frigivne ressourcer andetsteds”, lyder det fra Brian Kofoed.

hummel fordobler omsætning

Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...