9. september, 2020

Vi fejrer 10 år med Vlas Batura

TRIMIT ønsker Vlas Batura tillykke med 10-årsjubilæet!

Vlas Batura har i 10 år været en del af TRIMITs hold af udviklere, der udvider og vedligeholder TRIMIT-løsningen. Med sine talenter for at teste udfylder han en vigtig funktion, og han er glad for at have gjort en forskel gennem så mange år.

"For mig betyder det meget at have arbejdet så længe på den samme arbejdsplads," siger Vlas Batura om at holde 10-årsjubilæum hos TRIMIT. "Jeg kan ikke forestille mig at holde op." 

Vlas er oprindeligt uddannet stærkstrømsingeniør, men han skiftede til IT, fordi han syntes det var spændende at være en del af den teknologiske udvikling i branchen. Den 1. august 2010 startede han i et løntilskudsjob hos TRIMIT, og efter 6 måneder blev han tilbudt en fast stilling. 

Hans arbejdsområde nu ligner på mange måder det, han arbejdede med i starten. 

"Det var nogenlunde de samme opgaver, bl.a. udvikling og dokumentation," siger Vlas. "Og så holdt jeg også øje med vores partnersupport. Vi har mange partnere i forskellige lande i Europa, som bruger vores produkt, så jeg fik lov at hjælpe dem og finde svar på deres spørgsmål."

 

Vlas er en del af TRIMITs Portal Team.
Han tester bla. nye features og funktionaliteter.

 

En del af portalteamet

Siden 2010 er TRIMIT flyttet til nye lokaler, og i dag arbejder Vlas i det team, der udvikler portalerne til TRIMIT-løsningen. Det er et alsidigt arbejde med mange forskellige opgaver. 

"I dagligdagen sørger jeg for, at vores produkt, der udvikler sig konstant, hele tiden kører som det skal," fortæller Vlas. "At alle data er delt korrekte, at backend til portaler kører hele tiden, så det er præcist og korrekt. Det er meget vigtigt."

I det hele taget er Vlas' opgave at sørge for, at teste ny funktionalitet og nye features, så de virker ude hos brugerne. Det er en opgave, han går til med stor grundighed. 

"Min primære opgave er at teste, at udviklernes kode virker som den skal," siger han. "Hvis jeg finder nogle fejl eller bugs, så rapporterer jeg tilbage til vores udviklere til anden omgang, så de kan fikse alle de ting og fejl, jeg finder. Hver gang vi releaser, så skal jeg sørge for, at vores system fungerer, som det skal. For når vores partnere går i gang med at bruge det, så er de afhængige af min test, for at de ikke får nogen fejl under installation eller ved brug af vores produkt."

 

Dokumentation er vigtigt

Tests er ikke det eneste, Vlas beskæftiger sig med. Det er nemlig også en meget væsentlig opgave at beskrive features og funktioner, så de kan blive ordentligt dokumenteret. 

"Undervejs i testen laver jeg også dokumentation af produktet og skriver white papers, som vi sender til alle partnere," siger han. "Så har de dokumentationen for, hvad der er af ændringer i løsningen. Jeg skriver alt ned, der kan supportere og hjælpe vores partnere. Som en service. Hvis de mangler viden om features, så kan jeg sende dem et dokument eller en mail eller tage en snak med dem."

Arbejdet med at dokumentere venter ikke til sidste øjeblik. Faktisk er det noget, der sker som en naturlig del af testen. 

"Så snart jeg får en opgave med at teste en feature, så skal jeg også lave en beskrivelse af de features," fortæller Vlas. "Ud fra dem laver jeg en dokumentation, der er finpudset. Så det er en hjælp at teste og dokumentere på samme tid." 

"Det er vores metode at dokumentere så meget som muligt," tilføjer han. "Vi vokser konstant, så vores funktionalitet og alle vores features, de breder sig. For at holde styr på alle features skal vi dokumentere, hvordan de virker. Nogle gange er det også svært for os at huske, hvordan det virker, men hvis man dokumenterer, så har man det sort på hvidt. Så det er meget vigtigt for os og for vores partnere at dokumentere, hvordan systemet helt præcist virker."

 Vlas arbejder hos CORNATORs søstervirksomhed TRIMIT,
hvor han er en del portalteamet.

 

 En fleksibel arbejdskultur

En ting Vlas især er glad for ved TRIMITs kultur, er de fleksible arbejdsforhold. 

"Det er meget hyggeligt, og der er ikke så meget pres," siger han. "Hvis der er noget, så kan man sige det til nærmeste chef, og hvis der er problemer – personlige eller arbejdsmæssige – så bliver de løst meget hurtigt. Og så kan man også arbejde hjemmefra, hvis man har lyst. Det er meget fleksibelt arbejdsmæssigt."

Det siger meget om en arbejdsplads, hvordan medarbejderne har det, og navnlig hvor ofte de skifter job. Og her er Vlas glad for at arbejde i en virksomhed, hvor der ikke er stor udskiftning. 

"Vores afdeling er ligesom en kerne," siger han. "Vi lærer hinanden at kende, og jeg har kendt de folk i mange år. Vi har også forskellige arrangementer om vinteren og sommeren. Julefrokost og forskellige sportslige aktiviteter."

 

Fritid

Der er ingen tvivl om, at Vlas går op i sit arbejde, men han har også mange fritidsinteresser. Også selvom der ikke altid er lige god tid til dem alle sammen. 

"Jeg har måske ikke så meget fritid, fordi jeg kører fra Aalborg hver dag," siger han. "Så jeg bruger cirka to timer dagligt på at køre på arbejde."

Vlas kommer oprindeligt fra Ukraine, og det er vigtigt for ham at tale med venner og familie, der bor i udlandet. Han kan også lide at rejse ud i verden, men han har også en fast base i Danmark.

"Jeg spiller også lidt klaver og dyrker lidt motion og sport – ikke noget voldsomt. Jeg skriver og læser, og jeg kan godt lide at gå en tur om aftenen sammen med min kæreste," fortæller han. "Så snakker vi om, hvordan dagen er gået." 


Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...