16. september, 2020

CEO John E. Kristensen fejrer 15 års jubilæum hos CORNATOR

Da John E. Kristensen kom til CORNATOR for 15 år siden, var der ca. 30 ansatte i firmaet, der både stod for at udvikle firmaets softwareløsning og implementere den hos kunderne. I dag bliver TRIMIT-løsningen udviklet i et særskilt selskab, CORNATOR er vokset til en international virksomhed, og der er nu ca. 90 ansatte i koncernen. Firmaets software sælges i 13 lande verden over. Det er en udvikling, som John Kristensen ser tilbage på med stolthed. 


John Kristensen kom første gang i kontakt med CORNATOR, da han som salgschef i tekstilkoncernen Thygesen Gruppen var på udkig efter en ny IT-løsning. På det tidspunkt havde han 12 års erfaring som selvstændig i tekstilbranchen og 10 år som salgschef hos Thygesen.

"TRIMIT var et spændende produkt og CORNATOR en spændende virksomhed, som vi kunne arbejde sammen med," siger John. "Det var et rigtig godt projekt, og så tænkte jeg, at det måske kunne være spændende at skifte boldgade og arbejde videre med IT." 

CORNATOR var på det tidspunkt på vej med sin løsning til Fashion-branchen, og her passede Johns erfaring perfekt ind, så han fik job hos CORNATOR 15. september 2005. 

"Vores ejere var meget udviklingsorienterede, og ville gerne fokusere deres kræfter på at udvikle TRIMIT-løsningen," fortæller John. "Og ret hurtigt derefter spurgte de, om jeg i stedet for at stå for udvikling af salg til tekstilindustrien ville være direktør i CORNATOR. Udviklingsafdelingen blev skilt ud i en selvstændig afdeling – TRIMIT – som skulle sælge produktet gennem en række partnere, heriblandt CORNATOR som den danske partner." 

John er ikke i tvivl om, at det fik afgørende betydning for CORNATORs succes, at de to selskaber har kunnet koncentrere sig om hver sit kerneområde. 

"Det var en god kombi, at vi fik skilt det i to, så der var et firma, der stod for implementeringen og havde 100% fokus på salg i CORNATOR, og et andet, der havde 100% fokus på udvikling af løsningen og salg gennem partnere," siger John. "Det har sikret den vækst, vi har været gennem i mange år." 

 

John Kristensen startede hos CORNATOR for 15 år siden.

 

Udvikling på det globale marked

Når John ser tilbage på den rejse, der startede for 15 år siden, er der flere ting, han er stolt af at have opnået som direktør. 

"Hvis jeg skal pege på to ting, så er det den løsning, vi har formået at skabe over de sidste 15 år, og så det, at vi er godt på vej ud i verden med den løsning gennem vores TRIMIT selskab," siger John Kristensen. "Der er et globalt marked, og det er TRIMIT godt i gang med at erobre. Senest er TRIMIT startet i Australien, hvor vi alene i år har solgt 4-5 nye løsninger. Vi er godt i gang i USA og ud over hele Europa, så der er et kæmpe uforløst potentiale, der ligger og venter på os." 

I dag sælges halvdelen af TRIMITs software gennem internationale partnere, og det er en klar vision, at de internationale salgstal inden for en kort årrække langt overstiger det danske salg. Samtidig har CORNATOR oprettet datterselskaber i Norge og Holland for at yde en stærk service for selskabets kunder der. Den model kan meget vel blive rullet ud i andre lande.  

"Nogle af de store, nære markeder kan i fremtiden blive betjent af lokale CORNATOR-selskaber, hvor man laver en decideret organisation, som ikke bare sælger software, men også implementerer og underviser i at bruge softwaren," siger John Kristensen. "Det er den internationale vej, virksomheden skal udvikle sig ad."

 

John til årets Kick-off 

 

Vækst i digitalisering tegner fremtiden

2020 har stået i Corona-virussens tegn verden over, så det har været en aktuel udfordring for CORNATORs ledelse. 

"Vi er også blevet ramt i og med, at en af vores store brancher er Fashionbranchen," siger John Kristensen. "Men vi har styret godt igennem det, så vi kommer fint igennem. Det er ikke i 2020, vi kommer til at vækste, som vi ellers har gjort i mange år. Det bliver et år, hvor der bliver stilstand på toplinjen, men vi formår at komme godt igennem med en fornuftig indtjening i 2020."

Pandemien har også skubbet til nogle tendenser, der allerede har spillet en rolle i erhvervslivet, og som nu bliver endnu tydeligere.

"IT spiller lige nu en meget vigtig rolle, og der bliver digitaliseret mere," siger John. "Ikke mindst sker der meget omkring nethandel, der stiger rigtig meget. Det er et af de ben, som vi er gode til med vores løsning. Det giver nogle vækstmuligheder inden for nethandel, og området er accelereret under Corona-krisen."

 

Værdibaseret kultur og ledelse

IT-virksomheder oplever tit, at der er stor gennemstrømning af medarbejdere i forskellige afdelinger. Hos CORNATOR lykkes det derimod at holde på de gode folk, og John ser det som en stor succes, at der er så høj anciennitet blandt medarbejderne. Men hvordan får man egentlig succes med at skabe et godt arbejdsmiljø?

"Det er helt sikkert noget, jeg er glad for, og som jeg tilskriver, at vi er meget værdibaserede i vores ledelse," siger John. "Det har altid været meget vigtigt for mig, at vi leder værdibaseret. Stor frihed til folk, hvis de forstår at håndtere den – og det gør de, rigtig godt endda. Og det er grunden til at vi har folk her i mange år."

Spørger man mere ind til værdierne, opsummerer John dem klart og enkelt: "Vi prøver at behandle folk og kunder ordentligt og redeligt. Det handler om ”Walk the Talk”. Hvis der er noget, der ikke helt kører værdibaseret, så har vi nogle ledere, der tager hånd om det og sikrer, at det kommer på sporet igen." 

 

 John E. Kristensen 

 

Passion for golf

Som direktør fylder arbejdet ganske godt i kalenderen, men det betyder ikke, at John aldrig holder fri. Og der er også rigeligt med meningsfyldte aktiviteter at kaste sig over uden for kontoret. 

"Jeg har nået en alder, hvor mine børn ikke fylder så meget længere," siger han. "De er voksne, så nu er det faktisk børnebørnene, der begynder at fylde. Dem har jeg fået tre af indtil videre. Jeg har også en stor fritidspassion, der hedder golf. Jeg er faktisk formand i Ikast Golfklub, så det er min passion i min fritid." 

Når man er formand for en klub, er det jo også fristende at bruge sin ledererfaring fra erhvervslivet. Og det synes John da også er oplagt.  

"Klubben er i virkeligheden lidt det samme som CORNATOR," siger han. "At organisere ting, og sørge for, at de mennesker, der er der, leverer nogle gode resultater. Klubben er på samme måde værdibaseret, der skabes et rum man kan levere noget i, og som folk er glade for at være en del af." 


Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...