22. januar, 2019

CORNATOR Support bliver til CORNATOR Service Desk

Hos CORNATOR har vi stort fokus på, at hjælpe vores kunder, så de hurtigt og nemt kan få den service og hjælp de ønsker.

Med ønsket om fortsat at yde høj service og hele tiden at udvikle os, så vi kan imødekomme vores kunders ønsker om hjælp og support, har vi blandt andet valgt at lave vores supportafdeling om til CORNATOR Service Desk.

 

CORNATOR Support skifter navn til CORNATOR
Service Desk.

 

Nyt navn – Endnu bedre service

Ifølge Service- & Portalchef Kristian Frandsen betyder det nye navn en række forbedringer, så oplevelsen og servicen bliver endnu bedre for kunden: 
”Det er vigtigt for os, at vi hele tiden forbedrer os, så vi kan følge med kundernes krav til og forventninger om, hurtigst muligt at få løst de opgaver de stiller os. For at sikre dette, har vi lavet en række tiltag, der gør det muligt at løse opgaverne endnu mere effektivt end tidligere”.

 

CORNATOR Service Desk vil gøre oplevelsen og
servicen endnu bedre for kunden.

 

Navneændringen skal ligeledes signalere, at vi gerne hjælper alt hvad vi kan: 

”Vores arbejdsopgaver er blevet udvidet rigtig meget med tiden. Tidligere var det afgrænsede opgaver vi tilbød at hjælpe med. Nu hjælper vi med stort set alt, hvad kunderne har brug for hjælp til – det er selvfølgelig ikke os der sidder med alle opgaverne, men vi sørger for at levere dem videre til dem eller de kollegaer, der bedst kan løse den pågældende opgave”, fortæller Gitte Klausen, der er en del af CORNATOR Service Desk

 

Gitte Klausen er en del af CORNATOR Service Desk.

 

Gode resultater motiverer

CORNATORs Service Desk har tidligere tilføjet chat for at effektivisere kommunikationen, og give kunderne endnu en mulighed for at komme i kontakt med dem. Dette er blevet taget rigtig godt imod.
Herudover er der hos CORNATOR Service Desk fortsat stort fokus på kundetilfredsheden. For eksempel præsenteres der hver uge målinger på, hvordan kundetilfredsheden ser ud og der evalueres løbende på resultaterne.  

”Den positive feedback vi får fra kunderne, motiverer os til hele tiden at holde et højt niveauet og inspirerer til fortsat at udvikle os – uden dem og deres feedback var der jo slet ikke brug for os”
fortæller Kristian.
 

Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...