27. februar, 2020

Mød Nikolaj

Nikolaj Engedal Vendelbo startede hos CORNATOR i Viborg d. 3.juni som forretningskonsulent i økonomi.

Nikolajs baggrund lagde i den grad op til, at han søgte ind hos CORNATOR. Han har nemlig både arbejdet med økonomi og Microsoft NAV – ovenikøbet født i Viborg.

"Jeg startede min professionelle karriere med at være revisor hos Deloitte, og der var jeg fire år mens jeg tog min bachelor på deltid," siger Nikolaj. "Så kom jeg ud på den anden side af skrivebordet som controller hos RC Beton, hvor jeg sad med økonomistyring. Her læste jeg nogle fag op, igen på deltid, der gjorde, at jeg kunne få lov at tage en kandidat."

Kandidatgraden i økonomistyring tog Nikolaj på fuld tid, men allerede mens han arbejdede hos RC Beton, havde han fået en idé om, hvad han godt kunne tænke sig at lave.

"Mens jeg var hos RC Beton sad jeg med økonomistyring, men vi var også i gang med et konverteringsprojekt, hvor vi skiftede til Navision," siger han. "Det syntes jeg var spændende. Det harmonerede ret godt med mit økonomiske håndværk."

 

Nikolaj startede hos CORNATOR d. 3. juni 
som forretningskonsulent i økonomi

Job i Viborg

Nikolaj havde et ønske om at blive ansvarlig for økonomistyring i en større virksomhed eller at have mere ansvar i en mindre virksomhed. Men den slags stillinger var der ikke mange af i Viborg, især ikke hvis man gerne ville kombinere sine evner for økonomi med en interesse for IT.

"Jeg fandt én stilling i Viborg, jeg synes var rigtig spændende, og det var heroppe ved CORNATOR," siger han. "Og det var den eneste, jeg søgte. Det fik de også at vide ved samtalen, at det skulle altså have et skud, dette her, for jeg ville meget hellere have en spændende stilling i Viborg end at skulle pendle to timer frem og tilbage hver dag."

Nikolaj var igennem et grundigt rekrutteringsforløb, som sikrede, at både han og CORNATOR kunne se sig selv i et fremtidigt samarbejde.

"Der kommer hurtigt ansvar på mange ting, og det er spændende. Jeg er ikke god til alt for rutinepræget arbejde. Der må gerne ske noget. Og det må man sige, der gør. Og det er fagligt udfordrende.

 

Hjælper med økonomidelen

Om man kalder Nikolaj forretningskonsulent i økonomi eller finanskonsulent, går han ikke så meget op i. Det vigtigste er at hjælpe kunderne med at få mest muligt ud af deres TRIMIT-løsning.

"Der er mange ting nede i de her ERP-systemer," siger han. "Alt hvad du laver, skal gerne resultere i et eller andet i bogføringen og økonomien, så det bliver registreret og kan rapporteres. Jeg hjælper med at sætte den del op. Og det kommer jo så i alverdens skikkelser."

Det drejer sig f.eks. om at få tingene til at køre automatisk, og hvordan man efterfølgende samler op på processerne og holder styringen med forretningen. De aspekter af digitalisering finder man i alle de virksomheder, CORNATOR arbejder sammen med.

"Det er alle brancher," siger Nikolaj. "Nu har jeg jo ikke en lang karriere her endnu, men det virker ikke på mig som om der er så stor forskel mellem brancherne på økonomisiden. Hvis du kommer over på produktionssiden og lager og hvordan man styrer det, så er det mit indtryk, at det skejer mere ud."

 

Nikolaj er faldt godt til ved CORNATOR

Kollegerne tog godt imod

Det er altid spændende at starte et nyt sted, og for Nikolaj er det blevet til en let start. 

"Jeg synes, jeg er blevet taget godt imod," fortæller han. "Jeg startede nede i vores Service Desk, hvor der hele tiden var folk omkring mig. Det er lidt sjovt, for jeg kan mærke på bagkant, at jeg har savnet at arbejde og indgå i et fællesskab. Folk er hjælpsomme. Tager sig tid til at hjælpe og være søde og venlige. Og allerede den første uge, efter at jeg var blevet ansat, var der det første firmaarrangement, og så får man jo brudt isen."

Nikolaj er vant til at tage fra, og eftersom han både har prøvet konsulentarbejde som revisor, og kender Navision fra RC Beton, så har han hurtigt fået lov til at arbejde med sine egne kunder.

"Jeg synes, jeg er blevet smidt på dybt vand, men det kan de også godt tillade sig," siger Nikolaj. "Også fordi jeg har stillet dem i udsigt, at det kunne jeg godt håndtere. Det er der, man lærer, så det passer mig rigtig godt."

Og selvfølgelig sørger CORNATOR også for den støtte og backup, man har brug for som ny medarbejder.

"Jeg er blevet koblet på som føl hos en erfaren konsulent, så jeg er med i hvert fald en gang om ugen, hvor jeg hjælper med at køre tingene igennem og egentlig bare sidder og suger til mig. Det er ligesom måden at klæde mig på til at klare mange af de ting selv. Det er helt lavpraktisk med hænderne nede i dejen."

I jobbet får Nikolaj også det, han selv efterlyser på nuværende tidspunkt i sin karriere.

"Jeg er stadig forholdsvis ung," siger han. "Jeg fyldte 27 for et par måneder siden. Og en ting er pengene, men jeg er sulten efter udvikling. Og hvis man ikke kan tilbyde mig det, så keder jeg mig. Man skal selvfølgelig ikke lyde så forkælet, men det, at der er nogle nye ting, det gør rigtig, rigtig meget. Og det får jeg så sandelig her. Det er det gode ved at have med kunder at gøre. De kan være lidt uforudsigelige, så der kan komme nogle skæve spørgsmål."

 

 

Aktiv i karateklubben

Privat bor Nikolaj med sin kæreste i Viborg, og det var en af grundene til, han så gerne ville have et job i byen.

"Vi er født og opvokset i byen," fortæller han. "Hvis vi kunne blive her, så ville vi gerne det. Vi kender hinanden fra karate, hvor vi begge er aktive i den lokale karateklub og begge har været instruktører i mange år."

Foruden at være kasserer i karateklubben, så bruger han også meget af sin fritid der, fordi det også giver en masse socialt samvær.

"Vi har tre faste træningsgange om ugen, og vi har faste lokaler, så man kan komme ned, hvis man har lyst til noget ekstra træning," siger han. "Og så har jeg et juniorhold for 11-15-årige, som jeg underviser to gange om ugen. Så jeg får i hvert fald tiden til at gå."

Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...