23. oktober, 2019

Mød vores NAV udvikler Trainee Lasse Rüss Meldgaard

MØD VORES NAV UDVIKLER-TRAINEE LASSE RÜSS MELDGAARD

Lasse startede den 1. februar som NAV Udvikler trainee i Viborg. Han har fået sin faste gang i Portalafdelingen, hvor han er kommet rigtig godt i gang med arbejdet.
Egentlig er CORNATOR et Navision hus, men deres portaler til TRIMIT-løsningen er efterspurgt af kunderne, både i form af B2B-portaler, salgsagenter, eller B2C-løsninger.
"Jeg sidder som udvikler i vores portalafdeling, hvor jeg koder i Navision," fortæller Lasse om sit daglige arbejde i portalteamet. "Vi koder inde i Navision og sørger for at der kommer data ud til portalen. Vi tager imod de data, som portalen sender ind i Navision, og så håndterer jeg dem. Jeg har kollegaer, som sidder og håndterer det visuelle, så man kan sige at jeg sidder back-end og de sidder front-end." 

 

Fra datamatiker til CORNATOR-ansat

Lasse fandt frem til CORNATOR gennem et praktikforløb, han startede allerede sidste år i august i forbindelse med sit studie som datamatiker.
"Det var egentlig min underviser på datamatikerstudiet, der foreslog at jeg kunne søge herop i praktik, fordi han vidste, at der var nogen fra studiet, der tidligere har fået arbejde her hos CORNATOR," siger Lasse. "Så jeg skrev til en af dem og spurgte, om de kunne tænke sig at få en praktikant, og så var jeg oppe og snakke med dem."
 
CORNATOR var glade for at have Lasse i praktik, så forløbet blev hurtigt forvandlet til et jobtilbud.
 
"Jeg var i praktik i tre måneder, og så skulle jeg lave en opgave bagefter i forbindelse med praktikken," fortæller han. "Og i mit praktikforløb, en måned inde, spurgte min chef om jeg var interesseret i job, når jeg var færdig. Det takkede jeg pænt ja til."

 

NAV-kode var nyt

Det lå egentlig ikke i kortene, at Lasse skulle lære at kode Navision. Han er handelsskoleuddannet og har blandt andet været salgsleder i Bilka og salgskonsulent. Det var bare ikke det, han drømte om at bruge livet på.
"Jeg har altid kunnet lide, når man bliver stillet nogle matematiske problemstillinger," siger Lasse. "Så jeg tænkte, at kode kunne være meget spændende. Det er jo en konstant udfordring. Men inden jeg startede op på studiet, havde jeg faktisk næsten ikke rørt kode. Så det har ikke været en barndomsdrøm, men jeg er glad for, at jeg gik den vej."
Selvom det var nyt at kode i Navision, nåede Lasse dog at lære en masse under sin praktik og sin afsluttende opgave på studiet. Desuden føler han, at CORNATOR har været gode til at sørge for oplæring og hjælp, så han ikke har været overladt til sig selv.
"Jeg startede i et trainee-forløb, som skal køre i halvandet år efter planen," siger Lasse. "Jeg sidder sammen med en kollega, der står for at lære mig op. Hvis der er et eller andet, kan jeg altid spørge ham, så jeg har en mentor der. Det er fint, når man bliver kastet ud i det, at der er nogen at lære af – og forhåbentlig er det også omvendt."
 

Et job med fremtidsmuligheder

Lasse har da også meget, han kan lære fra sig til sine kolleger.
"Jeg har jo været sælger før, så det hjælper mig til dagligt," siger han. "Jeg har meget kontakt med kunder som udvikler, så min baggrund hjælper mig med, hvordan man snakker med dem og håndterer dem."
På grund af sine sælgererfaringer har Lasse også øje på muligheden for med tiden at kunne blev konsulent. I hvert fald en gang med tiden. For bare fordi man er god til at kode, behøver man ikke sidde i den samme kontorstol resten af sin karriere.
"Lige nu har jeg egentlig bare fokus på at lære selve kodedelen at kende, for de forventer, at du kan en del kode," siger Lasse. "Men fremtidsmæssigt kan jeg godt lide, at der er mulighed for, at man kan blive konsulent. Ikke at det nødvendigvis er noget jeg ser inden for de næste par år. Men ude i fremtiden kan man blive i den samme branche, og man kan skifte over til et job i en ny boldgade, hvor man kan bruge erfaringerne herfra. Et job som konsulent vil også lidt være at falde tilbage til det, jeg lavede før, så det ligger lige til højrebenet."
 

En tiltrækkende kultur

Selvom man får tilbudt et job, er det jo ikke ensbetydende med, at man tager det. Som datamatiker havde Lasse gode muligheder for at få job, men det var ikke kun CORNATOR, der var glad for Lasse. Glæden var gengældt.
"Grunden til, at jeg valgte at være heroppe, er CORNATORs kultur," siger Lasse. "Det er meget frit. Skal du noget torsdag eftermiddag, kan du flekse ud to timer og så være der to timer længere om onsdagen. Og der bliver ikke rynket på næsen, hvis du går før en dag, for folk ved godt, at det nok skal gå op i den sidste ende. Det har jeg ikke været vant til, når jeg har været i butik, så det er jeg stor fan af."
Som med al anden arbejdskultur bliver kulturen hos CORNATOR skabt af de mennesker, der er en del af arbejdspladsen.
"De kollegaer, der var heroppe, faldt jeg rigtig godt i hak med fra starten af," siger Lasse. "Kollegaer betyder rigtig meget for mig. Når man bruger så meget tid sammen med dem, så er det også vigtigt at man kan sammen med dem. Der er en stor og blandet flok heroppe, og så synes jeg generelt kulturen er god. Det talte rigtig meget til mig."
 

Hus i Løgstrup

Fritid er der også, selv når man har travlt med arbejdet. Privat bor Lasse i et hus i Løgstrup 10 kilometer fra Viborg.
"Jeg spiller badminton en gang om ugen sammen med nogle kammerater, hyggebadminton," siger han. "Og ellers går meget af tiden sammen med kæresten, kammeraterne og familien."

 

Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...