10. januar, 2019

Mød vores udviklerelev Kenneth Jensen

I november 2017 startede Kenneth Jensen hos CORNATOR som udviklerelev - eller lærling, som han selv kalder sig. Kenneth er i gang med en EUX-uddannelse som datatekniker i Viborg, og det er som led i den uddannelse, at han er i praktik hos CORNATOR.
 
"EUX vil sige, at jeg går i gymnasiet, samtidig med at jeg studerer erhvervsdelen," fortæller Kenneth. "Og så veksler det mellem praktik og skole. Jeg er her hos CORNATOR i et halvt år, og så er jeg et halvt år på skolen."
EUX-uddannelsen tager i alt seks år, og Kenneth har allerede gennemført de første 2 år. 
"Det er en lang uddannelse," siger Kenneth. "Men med en EUX sparer jeg 2,5 år frem for at gå på gymnasiet og så læse til datatekniker bagefter. Samtidig med at jeg lærer at arbejde med hænderne, så at sige, ved at programmere."

Kenneth Jensen startede som Udviklerelev hos
CORNATOR i november 2017.

CORNATOR er lidt af en drengedrøm

Det er ingen tilfældighed, at CORNATOR gik hen og blev Kenneths praktikplads. Eller at han kom til at arbejde med IT for den sags skyld, for den interesse fik han allerede i 3. klasse, da hans klasse skulle lave hjemmesider.

"I 9. klasse skulle der være brobygning, hvor vi skulle ud i praktik i et arbejde i en uges tid," fortæller Kenneth. "Jeg sagde til min klasselærer, at jeg gerne ville arbejde med computere, og han sagde, 'Så skal du prøve deroppe.' Så gik jeg herop til CORNATOR og smed en ansøgning af sted og fik lov at være heroppe i en uge. Og så var jeg helt solgt. Der var jeg ikke i tvivl." 

Et godt sted at være i praktik

Da Kenneth skulle finde en praktikplads til datatekniker-studiet, var CORNATOR derfor et oplagt valg. De første praktikperioder har da også levet op til forventningen. Lige nu sidder han i supporten, men han har fået lov til at snuse til mange afdelinger i CORNATOR, inklusive et besøg hos CORNATOR i Norge. 
"Det er et rigtig godt sted at være i praktik," siger han. "Folk er flinke, vi får det nyeste IT-udstyr til rådighed og lokalerne er lyse. Derudover er der et højt fagligt niveau og dét kunne jeg mærke allerede i 9. klasse”.   

Når praktikken er en del af en uddannelse, så gælder det også om at suge viden til sig, og det er Kenneth helt indstillet på.  
"Det er klart, at når man er i lære, så skal man lære noget," siger han. "Og nogle af kollegerne har jo lange uddannelser inden for IT, så de havde ligesom en bund at starte på. Der kan man sige, at jeg er blevet taget rigtig godt imod. Hvis jeg har haft spørgsmål til en opgave eller til programmet, så er der altid hjælp. Det er rigtig fedt." 

Kombinationen med skole og praktik giver også ekstra viden på bundlinjen. 

"Når man har gået i skole i et halvt års tid, så har man jo lært en masse nye teknikker om programmering, som man så kan bruge heroppe," fortæller Kenneth. "Det er ikke bare spildt, sådan at jeg forsvinder i et halvt år, og så kan jeg ikke huske noget som helst. Jeg lærer en masse, og det giver mening." 

Kenneth er en del af supportafdelingen, men har
også lært de andre afdelinger at kende.


Forskellige opgaver og stor variation

Kenneth har hæftet sig ved, at arbejdet hos CORNATOR er meget fleksibelt. Man kan arbejde hjemme eller flekse, hvis man har en aftale, der ikke kan flyttes. Det er frihed under ansvar, som han holder meget af. Det samme gælder variationen i opgaverne. 
"Jeg kan også godt lide variationen," siger han. "Der er aldrig to opgaver, der er 100% ens. Der er rigtig meget variation i arbejdet. Man kan komme ud for det hele, og det kan jeg rigtig godt lide." 
Lige nu er han glad for at sidde i supporten, men på lidt længere sigt håber han at komme til at arbejde endnu mere med udvikling. 
"I supporten starter man ligesom stille og så bygger man mere og mere på," siger han. "Jeg vil jo gerne have nogle udviklingsopgaver og arbejde videre med det. Mit speciale i uddannelsen er faktisk også at programmere, så det er nok noget, jeg kommer til at arbejde meget med." 
 
Kenneth Jensen, CORNATOR

Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...