30. juni, 2017

Vi byder velkommen til Mai-Britt Westervig Nielsen

1. marts 2017 startede Mai-Britt Westervig Nielsen som Lead Manager hos CORNATOR - sådan for alvor.
For faktisk har hun været fast tilknyttet CORNATOR siden 2013, hvor hun arbejdede som ekstern konsulent. 


"Det var et samarbejde, som var helt fantastisk," fortæller Mai-Britt om sine tidligere erfaringer med CORNATOR.
"Og så flaskede det sig sådan i starten af det nye år, at døren åbnede sig, så der var mulighed for at komme ind i folden og blive en del af teamet på fast basis. Det kunne jeg simpelthen ikke sige nej til."

Dengang var CORNATOR en af hendes bedste kunder, og den faste ansættelse hos CORNATOR har i den grad levet op til forventningerne. 
"Jeg har virkelig følt mig velkommen," siger Mai-Britt. "Det er bare mine kolleger fra starten af.
Jeg har jo haft min gang herinde før, når jeg holdt nogle møder, men jeg havde kun en håndfuld tæt på. Så der er kommet mange flere kolleger til." 

"Jeg har virkelig følt mig velkommen,"

Mai-Britt har primært hjemmearbejdsplads i Silkeborg, men kommer på kontoret i Viborg, så ofte hun kan. 
"Det er godt lige at komme ind og skubbe skuldre med dem," fortæller hun.
"Jeg fik jo også at vide af John, vores direktør, at det er vigtigt, at jeg bliver en del af deres DNA og kommer endnu mere ind under huden på CORNATOR og TRIMIT. Og det har absolut også været min oplevelse fra dag et."

Mai-Britt Westervig Nielsen arbejder som Lead Manager
hos CORNATOR.

 

Før kunderne bliver kunder

Mai-Britts arbejde består i at skaffe leads fra markedet, som hun sender videre til nysalg. "I bund og grund tager jeg mig af vores præ-pipelines inden potentielle emner kommer ind til nysalg," fortæller hun.
"Så jeg tager mig af at undersøge markedet inden for industri og fashion". 

"I bund og grund tager jeg mig af vores præ-pipelines inden potentielle emner kommer ind til nysalg,"

Mai-Britt bruger telefonen som det vigtigste redskab, men er også meget på nettet for at holde sig orienteret om, hvad der sker af nyt inden for f.eks. mode- og tekstilbranchen. Hun bruger også LinkedIn og læser forskellige business-aviser, for det handler om at kende markedet og spotte mulighederne, inden hun ringer.

"Jeg er meget nysgerrig og prøver at sætte mig i deres sted," fortæller Mai-Britt. "Hører om de har udfordringer, som TRIMIT kan afhjælpe. Hører om de er i vækst, er ved at udvide, skal have en ny fabrik osv. Det følger jeg op på, og finder ud af om timingen til et salgsmøde er der. Jeg har ikke to ens arbejdsdage og arbejder ikke ud fra et script. Og det er noget af det, der er herligt ved at arbejde hos CORNATOR."

Mai Britt tager sig af CORNATORs præ-pipelines inden
potentielle emner kommer ind til nysalg

Værdibaseret salg

Når Mai-Britt tager den indledende kontakt til potentielle kunder, lægger hun meget vægt på, at det er en kvalitativ samtale. "Jeg har en værdifokuseret tilgang," fortæller hun. "Det er i værdien, TRIMIT skal sælges, for det er jo netop meningen, at vi vil ind og understøtte hele virksomhedens værdikæde." Derfor har hun også haft stor glæde af at møde de forskellige folk i branchen ansigt til ansigt, når CORNATOR har været vært ved forskellige workshops og seminarer. 
"Vi holder nogle fantastiske seminarer med potentielle kunder. Jeg har gennem mit tidligere arbejde deltaget i et par stykker for at se, hvad der rør sig, og hvad kunderne spørger ind til. De er enormt nysgerrige og har en virkelig stor interesse i at være med. Alle de segmenter, vi sidder med, vil gerne fremad."

Mor og Metallica-fan

Adspurgt om, hvad fritiden går med, falder snakken straks på hendes datter. 
"Jeg blev mor sidste år," fortæller Mai-Britt. "En kæmpe omvæltning af den gode slags. Prioriteterne er blevet anderledes nu, og det kan lyde helt trivielt, men hvad gjorde man dog med al sin tid før?" 

"En kæmpe omvæltning af den gode slags.

Et af svarene er musik, for Mai-Britt er stor Metallica-fan. Det er også gennem fanklubben, at hun har mødt sin mand. 
"Vi mødtes i sin tid på vej til en Metallica-koncert i Berlin og fandt interesse for hinanden og opbyggede et fantastisk venskab. Vi er begge to medlem af Metallicas fanklub, så vi har været til 13-15 koncerter." 
Og det bliver sikkert til flere koncerter - dog med den forskel, at der lige skal findes en babysitter til datteren, når Metallica spiller på dansk jord. 

 
Velkommen til Mai-Britt

Hør mere om vores løsning

Del

Kontakt CORNATOR!