HRT

Mere fortjeneste

Planlægning af produktion og varianter er en væsentlig udfordring for tekstilvirksomheden Helge Rasmussen Textiles. Med præcise oplysninger fra TRIMIT-løsningen er der grobund for sorte tal på bundlinjen. Mindre spild og mere fortjeneste.

HRT blev grundlagt i 1935 i den vestjyske by Ikast og er i dag en højt respekteret producent af private-label produkter hovedsagelig i jerseystoffer til det europæiske marked. Virksomheden bruger alle TRIMIT Fashion funktionaliteter på daglig basis. Især PDM og produktionsstyringsløsninger.

State-of-the-art ERP

"TRIMIT Fashion gør os i stand til at håndtere problematikken omkring vareprøver og produktion på et meget kort varsel. Og det virker glimrende,"

siger Per Lindberg, økonomidirektør hos HRT og fortæller samtidig, at implementeringen af TRIMIT var et stort skridt, der har krævet ændringer og »ofre« i organisationen. Arbejdet har været det hele værd, og HRT har nu en løsning, der tjener behovene til fulde.

Med en fabrik beliggende i Ukraine kræver dette planlægning - og et "state-of-the-art" ERP-system. På grundlag af data indsamlet af TRIMIT og en ekstra software-løsning administrerer HRT alle de forskellige varianter i deres tekstilproduktion: fra længde og vægt af stof, tråd og afpuds, af fragtomkostninger og shipping fra lande i og udenfor EU.

Præcise data giver større fortjeneste

Fordi virksomheden hele tiden leverer råvarer fra EU til deres ukrainske fabrik, bruger HRT også TRIMIT til at hjælpe dem med at forvalte passiv forædling, dvs. at sikre, at de betaler den rigtige mængde af import- og eksportafgifter.

I øjeblikket er HRT ved at gennemgå deres produkter for at afgøre, hvilke der har den højeste grad af spild i form af stoffer, tråd og forskellige andre produktionsmaterialer. Målet er at sikre, at de ikke bruger 80% af deres energi på de kunder, der giver dem 20% af deres indtægter.

"TRIMIT er absolut nødvendigt for at lave disse analyser. Vi har en masse varianter i vores produktion såsom produktionstid, materialer og forsendelse. Ved hjælp af de data vi indsamler med TRIMIT-løsningen, får vi præcise oplysninger om alle disse varianter. Dette gør det muligt for os at minimere spild og maksimere fortjenesten."

Professionalisme

CORNATOR har implementeret løsningen og tilpasset den til HRT, og Per Lindberg roser deres professionalisme:

"CORNATOR lytter til sine kunder. Hvis du har forespørgsler, følger de op på dem, og krav fra deres kunder er generelt gennemført i de senere løsninger eller rettelser."

Deler knowhow

CORNATORs interesse i at dele erhvervslivet knowhow er også en stor fordel for HRT. Siden 2008 har man arrangeret årlige ERFA-møder for kunder, hvor man kan dele sine erfaringer og få det mest mulige ud af TRIMIT-løsningen. Herudover kan kunderne sparre med hinanden via en online-gruppe på nettet, som CORNATOR administrerer.

"Deltagelse i ERFA-samarbejdet er i høj grad med til at sikre, vi får maksimalt udbytte af den eksisterende løsning, samt indflydelse på den fremtidige. Vi har alle specifikke behov. Diskussion med kolleger i branchen om forskellige problemstillinger har givet mig meget," siger Per Lindberg.

CORNATOR reference HRT

Vil du høre mere?

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...