Genvalg til CORNATOR som IT-leverandør hos Andersen Furniture

I sommeren 2017 besluttede Andersen Furniture at skifte deres gamle ERP-system fra en ældre version af TRIMIT Furniture til noget mere tidssvarende. Når en virksomhed skifter ERP-system, finder de som regel også en ny IT-leverandør, men Andersen valgte at fortsætte med CORNATOR som leverandør, og at implementere den nyeste version af TRIMIT Furniture helt fra bunden. 

I over 100 år har Andersen Furniture produceret designmøbler i skandinavisk stil. Tradition og en lang historie gør dog ikke, at Andersen står stille som virksomhed. Tværtimod. I løbet af relativt kort tid er Andersen gået fra primært at være møbelproducent til også at bygge specialdesignede erhvervsmøbler og sælge accessories. 

"Vi har bevæget os meget som virksomhed, fra at være en produktionsvirksomhed, hvor vi havde en meget stor del af værdileddet, til at vi henter komponenter udefra til vores egenproduktion," fortæller Henrik G. Andersen, der er økonomidirektør hos Andersen Furniture. "Vi henter også komponenter og varer hjem, som vi får produceret andre steder, og som vi derefter sælger." 

Andersen Furniture designer møbler og interiør
til det moderne hjem. 

Som led i den udvikling besluttede Andersen i 2017 at starte forfra med et nyt ERP-system, som understøttede deres nye forretningsmodel. De havde også et udtalt ønske om at effektivisere de daglige arbejdsgange.

"Det var vigtigt for os, at vores forretningsmodel skulle være mere enkel," siger Henrik G. Andersen. "Vi har arbejdet på at gøre det mere simpelt, og det er ERP-systemet en væsentlig del af. Det er også derfor, vi ville have ryddet op i noget af det gamle, så vi startede på en frisk." 

 

TRIMIT har lettet administrationen

I forbindelse med skiftet, afsøgte Andersen Furniture markedet for ERP-systemer, og de havde bl.a. kig på en standard NAV-løsning.
"Der var en dialog hen over sommeren og først i efteråret med forskellige udbydere, for at finde ud af, hvad vej vi skulle gå," fortæller Henrik G. Andersen.
 
I sidste ende valgte de dog TRIMITs branchespecifikke løsning, og her var det afgørende, at TRIMIT-løsningen passede til Andersens planer om at lette de administrative arbejdsgange.
"Den væsentligste årsag til at implementere den nye TRIMIT-løsning var, at vi kiggede på, hvordan vi kunne spare nogle administrative ressourcer," siger Henrik G. Andersen.

Andersen Furniture har eksisteret siden 1916.
Virksomheden er beliggende i Hinnerup.


"Det var ikke kun et spørgsmål om besparelser. Det var også et spørgsmål om at få lavet tingene på den mest optimale måde, så tingene bliver håndteret færrest muligt gange, og om at have nogle systemer, der virker hurtigt og effektivt."

For Andersen har TRIMIT da også betydet færre arbejdsgange, og arbejdet er også blevet gjort væsentligt lettere med den nye version. Det har været en løbende proces, hvor Andersen hele tiden har optimeret systemet og deres forretningsgange.

"Vi har lavet en modelløsning, hvor vi kan styre det ved hjælp af TRIMITs modeller," siger Henrik G. Andersen. "Så den vej rundt er det rigtigt smart, for via modellerne får vi genereret de rigtige styklister og de afledte indkøbsordrer, så vi kan bestille direkte, hvis der er noget, der skal hentes eksternt. Der giver en lettelse i arbejdsgangen." 

I mere end 100 år har Andersen Furniture udviklet
æstetiske produkter med særpræg og et rent
skandinavisk udtryk. 

 
I den gamle version sad Henrik G. Andersen selv som ansvarlig for modellerne. Det krævede dyb indsigt i systemet, men det kan i dag håndteres meget lettere. Også den daglige administration er blevet enklere, helt som Andersen ønskede.

"Vi bruger også nogle af de følgeprogrammer, som man kan få i dag," siger Henrik G. Andersen. "Såsom Document Capture, altså indscanning af indkøbsbilag, og Expense Management, indscanning af forskellige udgiftsbilag fra repræsentanter eller andre. Så får vi skannet bilagene ind i systemet og bogført med det samme. Det sparer tid og formindsker fejl, og det setup vi har, fungerer rigtig godt efterhånden." 

CORNATOR forstod Andersens strategi

Det er CORNATOR, der leverer TRIMIT-løsningen, og her var det også en meget vigtig faktor, at CORNATOR havde været en dygtig og stabil samarbejdspartner gennem mange år.
 
"Der er to aspekter i det," siger Henrik G. Andersen. "Qua de kendte os, så kunne de lettere og hurtigere være med i dette her. Man kan sige, det ville koste os, hvis vi skulle have fat i en ny leverandør, der skulle forstå os og arbejde hele projektet igennem. Og der kunne vi se en afsmittende effekt på prisen, så CORNATOR var billigere end hvis vi skulle ud til nogen andre." 

"Og konsulenten, som jeg har arbejdet sammen med, har vi altid haft et rigtig godt forhold til, så derfor var det meget naturligt, at det var CORNATOR, vi valgte." 

Arbejdet med at finde de rigtige løsninger er også sket i en ånd af samarbejde, som Henrik G. Andersen har været glad for. Og så har CORNATOR forstået, hvor Andersen ville hen med reimplementeringen af TRIMIT, og hvad Andersen havde manglet for at løfte deres forretning.

 

Andersen gået fra primært at være møbelproducent
til også at bygge specialdesignede erhvervsmøbler
og sælge accessories.

 

 
"Vi har haft en rigtig god dialog med CORNATOR," siger Henrik G. Andersen. "Den fornemmelse man har, når man snakker med dem, er, at man ikke behøver skyde gråspurve med kanoner, forstået på den måde, at det er et spørgsmål om at finde den rette løsning. Man skal ikke overgøre tingene. Og der har de været rigtig gode til at hjælpe os med at finde de rigtige løsninger, så vi ikke laver et overkill."
 

Til trods for, at TRIMIT Furniture blev implementeret fra bunden, er hele forløbet i øvrigt gået hurtigt. 

"Vi startede i princippet på at oprette varer helt fra starten igen, læste egentlig ikke nogen varer og modeller over, så på det punkt startede vi helt forfra,
" fortæller Henrik Andersen. "Det brugte vi tre måneder på at implementere i efteråret 2017 og gik i luften 1. januar 2018." 

Portalløsninger skal lette ordreoptagelsen

For en virksomhed, der aldrig står stille, er der selvfølgelig også mere udvikling i støbeskeen.
 
"Det vi skal i gang med nu, er at arbejde med portalløsninger,"
siger Henrik G. Andersen. "Så kan vi få kunder og salgsagenter og eksterne sælgere til at taste ordrer direkte i TRIMIT. Det næste step er, at vi skal have simplificeret endnu mere, så flowet bliver så simpelt som overhovedet muligt, fra en ordre kommer ind i huset til det øjeblik, hvor vi sender en faktura."

Specialordrer vil formentlig stadig skulle behandles uden om portalerne, men Henrik G. Andersen ser store perspektiver for portalerne når det drejer sig om accessories-delen af Andersens forretning.

"Hvis vi kan få det implementeret, så får vi ændret vores procedurer omkring hele ordreoptagelsen," siger han. "Det er den vej, vi gerne vil gå, så det har vi selvfølgelig nogle forventninger til. Der er ingen tvivl om, at det godt kan være med til at udvikle forretningen." 

CORNATOR reference

Vil du høre mere?

Del

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...