, 1. februar 2018Helle Kristjánsson

VELA

CORNATOR har været ERP-leverandør hos stoleproducenten VELA siden 1999 og står bl.a. for at vedligeholde og udvikle TRIMIT Furniture. Det er stadig et godt samarbejde den dag i dag, og undervejs har CORNATOR hjulpet VELA med at opfylde

en række krav fra kunder og myndigheder i hele verden.

VELA er specialister i at producere elektriske kørestole, hjælpemiddelstole og stole til klinikbrug. Eftersom elektriske kørestole som udgangspunkt sættes sammen efter brugerens behov, kan VELA umuligt have et varenummer til hver type stol. I stedet bruger de TRIMIT Furnitures produktkonfigurator til at oprette og konfigurere unikke varer. Det er der god brug for, når 20% af ordrerne er unikke.

VELA benytter en lang række af funktionerne i TRIMIT Furniture, som alle sammen har gjort hverdagen nemmere.

"Det at konfigurere en stol med sæde og ryg og materialer fungerer udmærket," fortæller Bent Møller, der Supply Chain Manager hos VELA i Aalborg og har arbejdet sammen med CORNATORs konsulenter de sidste 14-15 år.

Derudover benytter VELA en lang række af funktionerne i TRIMIT Furniture, som alle sammen har gjort hverdagen nemmere.

"Vi har produktionsstyring og lagerstyring," siger Bent Møller. "Vi har også en add-on, hvor vi gennem CORNATOR har fået lavet håndterminaler, som vi kan bruge til lagring og plukning. Så har vi indkøbsstyring og indgangskontrol, som vi selv har fået designet og flettet ind i CORNATORs løsning. Desuden bruger vi salgsstyring og prisstyring."

 

VELA er specialister i at producere elektriske kørestole,
hjælpemiddelstole og stole til klinikbrug.

 

Standardløsning og særlige krav til healthcare-produkter

TRIMIT Furniture er en standardløsning til møbelindustrien, og mange af standardfunktionerne bruger VELA til deres produktion af designmøbler under brandet VERMUND, opkaldt efter firmaets grundlægger. VELA har markedsført VERMUND de sidste 6 år, og deres designerstole sælges af møbelforhandlere i adskillige lande.  

Standardløsningen klarer også mange af VELAs daglige opgaver inden for elkørestole, men der er en række faktorer inden for healthcare-området, hvor CORNATOR har været nødt til at hjælpe VELA. 

"Jeg tror vi er de eneste CORNATOR-kunder, som har med medicinsk godkendte produkter at gøre," siger Bent Møller. "Det stiller andre krav til os. Vi har fået lavet rigtig mange specialløsninger. Det er historisk betinget, fordi der kommer krav gennem EU-udbud, og det forplanter sig til ændringer i vores it-system."

Standardløsningen klarer også mange af VELAs daglige opgaver inden for elkørestole, men der er en række faktorer inden for healthcare-området, hvor CORNATOR har været nødt til at hjælpe VELA. 

Noget af det handler om mærkning af produkter, identnumre, CE-godkendelser og sporing af dele og konfigurationer, og kravene fra både kunder og myndigheder ændrer sig løbende. Gennem årene har CORNATOR derfor været med til at løse en række specifikke problemer for VELA.

"Der hvor vi bliver udfordret lige nu, er med ekstra ting, som kunderne kommer med," siger Bent Møller. "Vores kunder har stor magt. De dikterer hvordan det skal være, hvis de vil have en stol. Hvis kunden f.eks. ikke vil se konfigurationen i deres ordrebekræftelser men i stedet vil se varenumrene på de enkelte dele, så harmonerer det ikke med konfiguratoren. Så er det en løsning, som vi må få lavet."

"Den slags er noget vi har haft et rigtig godt samarbejde med CORNATOR om," siger Bent Møller.

CORNATOR har været ERP-leverandør hos
VELA siden 1999.


Faste konsulenter gør CORNATOR til en god partner

Hos CORNATOR er der en meget høj anciennitet blandt medarbejderne, og det er ikke gået Bent Møllers næse forbi. Han har især hæftet sig ved, at VELA har faste konsulenter fra CORNATOR, hvilket er vigtigt, fordi konsulenterne også kender de tilpasninger, der er lavet til standardløsningen.

"Det er nogen (red. CORNATORs konsulenter), som man kan diskutere løsningen med, og få noget modspil og nogle forslag til, hvad man gør. Der er noget stabilitet i det, og det er uvurderligt." 

"I min tid hos VELA har der kun været to konsulenter," siger Bent Møller. "Det er nogen, som man kan diskutere løsningen med, og få noget modspil og nogle forslag til, hvad man gør. Der er noget stabilitet i det, og det er uvurderligt. For mit vedkommende betyder det meget, at vi har fået opbygget at de kommer i huset og kender huset. Det svarer til, at vi har en huselektriker. Han behøver ikke spørge, hvor kablerne er, for han har selv trukket dem."

Der er ingen tvivl om, at VELA holder fast i TRIMIT Furniture og CORNATOR. En ting er at TRIMIT Furniture er blevet en vigtig del af VELAs forretning, og at det ville medføre store ændringer at skifte løsning. En anden ting er, at VELA i CORNATOR har fundet en it-partner, de samarbejder godt med.

Der er ingen tvivl om, at VELA holder fast i TRIMIT Furniture og CORNATOR...i CORNATOR har VELA fundet en it-partner, de samarbejder godt med.

"Det jeg føler er, at det er relativt let at komme i dialog med CORNATOR," siger Bent Møller. "Man har ikke opgivet på forhånd, for man føler, at det vil nytte at tage en dialog. Det er meget værd og vægter meget højt på den positive side. Og så vil jeg tilføje, at når vi virkelig har problemer og ringer og siger, at det er nu og vi står stille, så får vi også hjælp," siger Bent Møller til slut. "Jeg ved også at andre trækker i CORNATOR, men hvis produktionen går i stå, eller der er en fejl, der skal rettes nu, så er der opbakning."

VELA bruger TRIMIT Furnitures produktkonfigurator 
til at oprette og konfigurere unikke varer.

Kontakt CORNATOR!

Skriv en mail til salg@cornator.com, ring til os på: 70207970 eller udfyld formularen og lad os kontakte dig...